.

aday öğrenciler

ADAY ÖĞRENCİLER

İLAHİYAT BÖLÜMÜ

Öğrenim Ücreti

Öğrenciler, birinci öğretim programlarında öğrenim ücreti ödemezler. 

Eğitim ve Öğretim Modeli

Fakültemiz 4 yıllık lisans seviyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Yabancı dil (hazırlık) eğitimi 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla verilecektir. Öğretim dili Türkçedir. İlahiyat ve din bilimleri alanlarında verilen eğitime ek olarak, öğrencilerimizin mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda öğretmenlik görevini ifa etmelerine olanak sağlayan Pedagojik Formasyon Eğitimi de lisans süresi dahilinde verilmektedir. 

Öğrenciler lisans eğitimlerinin ilk üç yılında teorik eğitim almakta, son yılda ise teorik eğitimin yanında gerek ilahiyat ve din bilimleri ile ilgili mesleklere dair gerekse Pedagojik Formasyon Eğitimi kapsamında öğretmenlik mesleğine dair pratik kazanabilmek amacıyla uygulamalı eğitimler görmektedirler. Bu çerçevede VII. yarıyılda cami, Kur’ân kursu, cezaevi, hastane gibi kurumlarda Hitabet Mesleki Uygulama dersi ile, VIII. yarıyılda ise MEB kurumlarında Öğretmenlik Uygulaması dersi kapsamında staj yapmaktadırlar. Bu sayede öğrenciler, teorik eğitimler esnasında kazandıkları bilgi ve deneyimlerini, kamu kurum ve kuruluşlarda yaptıkları uygulamalı eğitimle pekiştirerek bilgi ve becerilerini daha da geliştirme imkanı bulmaktadırlar.

Çalışma Alanları ve İş Bulma Olanakları 
Fakültemiz mezunlarının çok geniş yelpazede iş bulma imkanı vardır. Mezunlarımızın görev alabilecekleri en yaygın alanlar şunlardır:

  • İlahiyat (tefsir, hadis, fıkıh, kelam vd.) veya din bilimleri (din sosyolojisi, din psikolojisi, din eğitimi, dini danışmanlık, İslam felsefesi vd.) alanlarında akademik çalışma yapabilirler.
  • Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı, ilköğretim, lise ve dengi okullarda din kültürü ve ahlâk bilgisi öğretmenliği veya imam hatip liselerinde meslek dersleri öğretmenliği yapabilirler.
  • Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt içi birimlerinde (müftü, vaiz, aile irşat ve rehberlik uzmanı, Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip vd.) olarak veya yurt dışı birimlerinde (din hizmetleri müşaviri, din hizmetleri ataşesi, din görevlisi vd.) olarak görev alabilirler.

Yükseköğretim Programının Bağlı Bulunduğu Birimin Yeri

İstiklal Yerleşkesi, Burdur-Antalya Karayolu, 15030 Merkez/Burdur

Eğitim ve Öğretimin Nerede Gerçekleştirileceği

Eğitim öğretim faaliyetleri Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, İstiklal Yerleşkesi, İlahiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilmektedir.

Program Akreditasyonları 

Bölümün akreditasyonu mevcut değildir. Akreditasyon komisyonu bu hususta çalışmalarına devam etmektedir.

Yurt

Burdur’da Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü’nce hem kız hem de erkek öğrencilerimize barınma hizmeti verilmektedir. Öğrencilerin sağlıklı, dengeli ve ucuz beslenebilmeleri için işletmeciler aracılığı ile işletilen lokanta, kantin, kafeterya gibi hizmet yerleri bulunmaktadır. Öğrencilere, hafta sonu ve resmî tatil günleri dahil sabah kahvaltısı ve akşam yemeklerine katkı sağlamak amacıyla, beslenme yardımı yapılmaktadır. Bu yardım aylık olarak öğrencilere kupon olarak verilmekte, her gün için ancak bir kupon kullanılmaktadır.

Yurtlarda çalışma salonları, spor salonları, bilgisayar donanımlı internet bağlantılı kütüphane, müzik, resim, çizim, bilgisayar, televizyon, ütü, valiz odaları, çamaşır kurutma yerleri, çamaşırhane, internet kafe işletmeleri, satranç vb. odalar bulunmaktadır.

Hâlihazırda Burdur Merkez’de bulunan KYK yurtları iletişim:

Burdur KYK Kız Öğrenci Yurdu: (0248) 233 6603

Safahat KYK Kız Öğrenci Yurdu: (0248) 233 4312

Asımın Nesli KYK Erkek Öğrenci Yurdu: (0248) 277 2050

Fereli Sinan Efendi KYK Erkek Öğrenci Yurdu: (0248) 277 2188

Ayrıca il merkezinde özel yurtlar, pansiyonlar ve apartlar aracılığıyla da barınma hizmeti sağlanmaktadır.

Diğer İmkanlar

Üniversitemizin ve Bölümümüzün öğrencilere sağladığı imkanlara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://aday.mehmetakif.edu.tr/olanaklar.html 

 

 

 

aday öğrenciler