İLAHİYAT BÖLÜMÜ
Öğrenim Ücreti
Öğrenciler, birinci öğretim programlarında öğrenim ücreti ödemezler.
Eğitim ve Öğretim Modeli
Fakültemiz 4 yıllık lisans seviyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Yabancı dil (hazırlık) eğitimi 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla verilmeye başlanmıştır. İlgili yönetmelik ve yönergeler çerçevesinde Fakültemize yeni kayıt yaptıracak tüm öğrenciler hazırlık eğitimini almak zorundadır. Fakültemizin öğretim dili %30 Arapçadır. İlahiyat ve din bilimleri alanlarında verilen eğitime ek olarak, öğrencilerimizin mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda öğretmenlik görevini ifa etmelerine olanak sağlayan Pedagojik Formasyon Eğitimi de lisans süresi dahilinde verilmektedir.
Öğrenciler lisans eğitimlerinin ilk üç yılında teorik eğitim almakta, son yılda ise teorik eğitimin yanında gerek ilahiyat ve din bilimleri ile ilgili mesleklere dair gerekse Pedagojik Formasyon Eğitimi kapsamında öğretmenlik mesleğine dair pratik kazanabilmek amacıyla uygulamalı eğitimler görmektedirler. Bu çerçevede VII. yarıyılda cami, Kur’ân kursu, cezaevi, hastane gibi kurumlarda Hitabet Mesleki Uygulama dersi ile, VIII. yarıyılda ise MEB kurumlarında Öğretmenlik Uygulaması dersi kapsamında staj yapmaktadırlar. Bu sayede öğrenciler, teorik eğitimler esnasında kazandıkları bilgi ve deneyimlerini, kamu kurum ve kuruluşlarda yaptıkları uygulamalı eğitimle pekiştirerek bilgi ve becerilerini daha da geliştirme imkanı bulmaktadırlar.
Fakültemizde Lisans düzeyinde tek program (İlahiyat) bulunmaktadır. İlahiyat Programı ise üç ayrı bölümden oluşmaktadır:
- - Temel İslam Bilimleri Bölümü
- - Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü
- - İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü
Yüksek Lisans ve Doktora eğitimleri mevcut olan bölümlerimiz:
- - Yüksek Lisans (Tezli) : Temel İslam Bilimleri Bölümü, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü
- - Yüksek Lisans (Tezsiz) : Temel İslam Bilimleri Bölümü
- - Doktora : Temel İslam Bilimleri Bölümü
Çalışma Alanları ve İş Bulma Olanakları
Fakültemiz mezunlarının çok geniş yelpazede iş bulma imkanı vardır. Mezunlarımızın görev alabilecekleri en yaygın alanlar şunlardır:
- -İlahiyat (tefsir, hadis, fıkıh, kelam vd.) veya din bilimleri (din sosyolojisi, din psikolojisi, din eğitimi, dini danışmanlık, İslam felsefesi vd.) alanlarında akademik çalışma yapabilirler.
- -Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı, ilköğretim, lise ve dengi okullarda din kültürü ve ahlâk bilgisi öğretmenliği veya imam hatip liselerinde meslek dersleri öğretmenliği yapabilirler.
- -Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt içi birimlerinde (müftü, vaiz, aile irşat ve rehberlik uzmanı, Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip vd.) olarak veya yurt dışı birimlerinde (din hizmetleri müşaviri, din hizmetleri ataşesi, din görevlisi vd.) olarak görev alabilirler.
Yükseköğretim Programının Bağlı Bulunduğu Birimin Yeri
İstiklal Yerleşkesi, Burdur-Antalya Karayolu, 15030 Merkez/Burdur
Eğitim ve Öğretimin Nerede Gerçekleştirileceği
Eğitim öğretim faaliyetleri Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, İstiklal Yerleşkesi, İlahiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilmektedir.
Program Akreditasyonları
Bölümün akreditasyonu mevcut değildir. Akreditasyon komisyonu bu hususta çalışmalarına devam etmektedir.
Yurt
Burdur’da Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü’nce hem kız hem de erkek öğrencilerimize barınma hizmeti verilmektedir. Öğrencilerin sağlıklı, dengeli ve ucuz beslenebilmeleri için işletmeciler aracılığı ile işletilen lokanta, kantin, kafeterya gibi hizmet yerleri bulunmaktadır. Öğrencilere, hafta sonu ve resmî tatil günleri dahil sabah kahvaltısı ve akşam yemeklerine katkı sağlamak amacıyla, beslenme yardımı yapılmaktadır. Bu yardım aylık olarak öğrencilere kupon olarak verilmekte, her gün için ancak bir kupon kullanılmaktadır.
Yurtlarda çalışma salonları, spor salonları, bilgisayar donanımlı internet bağlantılı kütüphane, müzik, resim, çizim, bilgisayar, televizyon, ütü, valiz odaları, çamaşır kurutma yerleri, çamaşırhane, internet kafe işletmeleri, satranç vb. odalar bulunmaktadır.
Hâlihazırda Burdur Merkez’de bulunan KYK yurtları iletişim:
Burdur KYK Kız Öğrenci Yurdu: (0248) 233 6603
Safahat KYK Kız Öğrenci Yurdu: (0248) 233 4312
Asımın Nesli KYK Erkek Öğrenci Yurdu: (0248) 277 2050
Fereli Sinan Efendi KYK Erkek Öğrenci Yurdu: (0248) 277 2188
Ayrıca il merkezinde özel yurtlar, pansiyonlar ve apartlar aracılığıyla da barınma hizmeti sağlanmaktadır.
Diğer İmkanlar
Üniversitemizin ve Bölümümüzün öğrencilere sağladığı imkanlara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.